Wesprzyj
Projekty
Materiały
Baza wiedzy
Spacerownik
Dobre zakupy
O nas
Kontakt
Zaloguj się
Materiały: Żywność
Poradniki
Korporacje. Czas na regulacje
Uwe Kleinert, Ewa-Maria Reinwald, Sudwind (2022)
Tłusty problem, czyli olej palmowy i konsekwencje jego masowej produkcji
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2022)
Zakupy less waste, czyli jak kupować żywność do własnych pojemników
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Świat na talerzu, czyli jak dieta wpływa na środowisko
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Sharing is caring, czyli jak nie marnować żywności
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Jedz eko i fair, czyli dlaczego warto ufać certyfikatom
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Kupuj lokalnie, czyli dlaczego warto wspierać rolników i jeść zdrowo
Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Nim zjemy planetę. Ryżowy zin kucharski
CSW Wiewiórka, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Raporty
McDonald's. Ślad giganta
André Campos, Poliana Dallabrid, Reporter Brasil (2022)
Jak się pracuje w Polsce? Obywatele Ukrainy w polskim rolnictwie
Kamila Zacharuk-Łukaszewska, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2022)
Z brazylijskich gospodarstw na europejskie stoły
Mauricio Hashizume, Reporter Brasil (2021)
Rynek spożywczy w Polsce
Anna Kokocińska, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie (2021)
Materiały edukacyjne
Przede wszystkim żywność. Aktywizm w dobie kryzysu klimatycznego
Magdalena Klarenbach, Fundacja Kupuj Odpowiedzialnie
Przepis na lepszy świat, czyli edukujemy rówieśników o żywności
Anna Dańkowska, Magdalena Klarenbach
Materiały dodatkowe
Naklejki #UkrytySkładnik
Projekty